Ergonomi handlar om att ”anpassa”; anpassning mellan människor, saker de gör, föremål de använder och den omgivning de arbetar, reser och leker i. Om god anpassning har uppnåtts så minskar belastningen på människorna. De känner sig mer tillfreds, de kan utföra saker snabbare och enklare och de begår färre misstag.

Så när vi talar om ”anpassning” så menar vi inte enbart fysisk anpassning, utan vi inkluderar även psykologiska och andra aspekter. Det är därför som ergonomi ofta kallas ”Human Factors” (mänskliga faktorer).

Målsättningen för ergonomin är att utforma arbeten som är anpassade för människor. Det innebär att man måste ta hänsyn till skillnader som storlek, styrka och förmåga att hantera information, för ett brett spektrum av användare. Därefter utformas arbetsuppgifter, arbetsplats och verktyg utifrån dessa skillnader. Fördelarna är ökad effektivitet, kvalitet och arbetstillfredsställelse. Kostnaden för misslyckande inkluderar högre andel fel och fysisk utmattning – eller värre.

ryggbild Ergonomi Multiergonomi
Sitter man på fel sätt blir belastningen för hög på ryggraden och detta kan orsaka ryggproblem som ryggskott, diskbråck, utstrålning i benen, ischias eller spänningar, trötthet och värk i nacke och axlarS-formen är ryggens naturliga form sedan är svankgraden individuell. Det är viktigt att i alla lägen behålla S-formen i synnerhet om man sitter man länge och mycket.Sitt därför inte kutryggigt!Sträck på dig!Ställ in din stol så att du sitter i rätt höjd för dina arbetsuppgifter – för du ställer väl in bilstolen när du ska ut och köra.